India gaat Israël achterna

Middle East Eye / 360  |  4 December 2019 - 20:00 4 Dec - 20:00

Tijdens een bijeenkomst in New York met Hindoes en andere Indiërs die in Kasjmir wonen, deelde de Indiase consul-generaal Sandeep Chakravorty mee dat India voornemens is nederzettingen in Kasjmir te bouwen naar voorbeeld van Israëlische nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden.

‘Door de bouw van de nederzettingen kan de Hindoe-bevolking terugkeren naar Kashmir. Ik geloof dat de veiligheidssituatie zal verbeteren’, aldus Chakravorty. ‘Ik zou niet weten waarom we het niet zouden doen. Het gebeurt al in het Midden-Oosten. Als het Israëlische volk het kan, kunnen wij het ook’, voegde hij eraan toe.
Het voornemen is een volgende stap in het beleid van de rechtse Indiase regering van Narendra Modi om de regio op te eisen die sinds het midden van de 20e eeuw onderwerp is van een geschil tussen India, Pakistan en China. Kasjmir had een semiautonome status, maar in augustus maakte India daar een einde aan.

(Middle East Eye, Londen)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto © Jrapczak – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5659732