Californië verbiedt auto’s op benzine

Kort wereldnieuws | EcoWatch  |  4 October 2020 - 13:00 4 Oct - 13:00

De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft vorige week besloten dat de verkoop van nieuwe auto’s die alleen op benzine rijden in 2035 wordt verboden. Californië is daarmee de eerste staat in de Verenigde Staten die een dergelijk besluit neemt.

‘Dit is de meest impactvolle stap die onze staat kan nemen om klimaatverandering te bestrijden’, verklaarde Newsom bij de ondertekening van het besluit. ‘Al te veel decennia hebben we toegestaan dat auto’s de lucht vervuilen die onze kinderen en gezinnen inademen. Californiërs zouden niet bezorgd moeten zijn dat auto’s onze kinderen astma bezorgen. Onze auto’s mogen de bosbranden niet verergeren. Auto’s mogen geen gletsjers doen smelten of de zeespiegel verhogen waardoor onze geliefde stranden en kustlijnen worden bedreigd.’

Californië wordt zwaar getroffen door de gevolgen van klimaatverandering. Deze zomer stapelden de records aan bosbranden, hittegolven en droogte zich op. De uitstoot door auto’s is de belangrijkste bron van broeikasgasemissies in Californië.

EcoWatch | Verenigde Staten

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie