In Peru is Kerstmis het moment om oude vetes te beslechten

360 Magazine

| Amsterdam | 02 december 2021

Geen wapenstilstand in Peru tijdens de kerstdagen, maar juist sinds jaar en dag een uitgelezen moment om ruzies uit te vechten en met elkaar op de vuist te gaan. De Franse fotograaf Nicolas Villaume fotografeerde het festival dit jaar onder een onheilspellende hemel.

Elk jaar is een bepaald dorp aan de beurt om de organisatie op zich te nemen. De cargados, zijn verantwoordelijk voor de dansen, optochten en ceremonies, zoals de processie met het kindje Jezus.

Voor de inwoners van de zuidelijke provincie Chumbivilcas in de Peruviaanse Andes biedt het jaarlijkse Takanakuy-festival een welkome uitlaatklep: de gelegenheid om een paar ferme klappen uit te delen. Het is de bedoeling dat inwoners van de bergdorpen aan het einde van het jaar een schone lei hebben; ze zullen een heel jaar moeten wachten voordat ze hun opgespaarde woede weer kwijt kunnen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid
TIJDELIJKE AANBIEDING
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15
bo pc
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15! Ja, ik steun 360