Wetenschap


Zuiveltekorten in Asutralië

25 april 2019 - 15:59
Australië zucht onder aanhoudende droogte. Tel daarbij op de toegenomen kosten voor veevoer, water en elektriciteit en down-under lijdt aan een tekort aan melk en andere zuivelproducten. Op de koelkast van een supermarkt in het zuiden van Sydney hangt een bordje om klanten te informeren over de schaarste aan zuivelproducten.

Benedenwereld. Een reis door de diepe tijd – Robert Macfarlane

25 april 2019 - 13:38
Boekenselectie | Benedenwereld is een reis naar de diepe tijd van het verleden en naar de toekomst van onze planeet. Het bestrijkt de hele wereld en toont de onontkoombare gevolgen van ons handelen. Wat doen wij met de aarde, wat doet de aarde met ons?

Unravelling the Double Helix. The Lost Heroes of DNA – Gareth Williams

25 april 2019 - 13:00
Boekenselectie | Het in kaart brengen van de dubbele helix was een van de kroonjuwelen van de twintigste-eeuwse wetenschap, maar enkele wetenschappers die een cruciale rol hebben gespeeld in deze ontdekking zijn niet in de geschiedenisboeken terechtgekomen.

Wereldwijde uitbraak van mazelen

23 april 2019 - 20:00
Kort Nieuws | In 2000 waren mazelen in de VS geëlimineerd, maar het zeer besmettelijke virus is weer terug.

Kleinere ecologische voetafdruk voor kinderen

23 april 2019 - 16:00
Wereldnieuws | Om klimaatverandering beheersbaar te houden, hebben kinderen die nu worden geboren mogelijk een drastisch kleinere ecologische voetafdruk dan hun grootouders.

Alles wat je niet wilt weten over kaas

20 april 2019 - 10:00
Vegetariërs eten over het algemeen bijna twee keer zoveel kaas als mensen die vlees eten. Blijkt kaas net zo dieronvriendelijk en slecht voor het milieu te zijn als vlees.

Tot nader order opgeschort

15 april 2019 - 16:00
Vanwege het drugsgerelateerde geweld vindt een aantal wetenschappers het in Mexico niet veilig genoeg meer om onderzoek te verrichten. De strijd tussen de kartels en het leger maakt veldwerk uiterst gevaarlijk, vooral in het donker.

Wereldbeeld: Idai

12 april 2019 - 11:08
Wereldbeeld | Op 14 maart veroorzaakte de cycloon Idai een grote humanitaire ramp in Beira, met een half miljoen inwoners de op een na grootste stad van Mozambique.

Toename van gevaarlijke stoffen in Bajkalmeer

11 april 2019 - 16:00
Russische milieuactivisten protesteren in Siberië, omdat de autoriteiten de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die in het Baikalmeer mag worden gedumpt, willen verhogen.

De invloedrijkste mensen van onze tijd – Mottadelli, Roberto

30 maart 2019 - 13:34
Boekenselectie | Welke mensen hebben onze wereld voorgoed veranderd? Namen als Marie Curie, Le Corbusier en Mao Zedong klinken je wellicht bekend in de oren, maar weet je nog waarom precies ze zo belangrijk zijn?

Wetenschap » Archief