Wetenschap


Oud brood

19 juli 2018 - 07:30
Bij opgravingen in het noordoosten van Jordanië zijn in een stenen oven de verkoolde resten gevonden van brood dat ongeveer 14.500 jaar geleden werd gebakken. Verrassend, want dat is duizenden jaren voordat de landbouw tot ontwikkeling kwam.

Hittegolf onthult eeuwenoude nederzettingen in Wales

11 juli 2018 - 07:30
In Groot-Brittannië is momenteel sprake van een hittegolf en dat heeft een prettig neveneffect voor archeologen. Door de droogte worden de omtrekken van eeuwenoude nederzettingen in Wales zichtbaar vanuit de lucht.

Een gesprek voor de bühne

3 juli 2018 - 16:00
De Poolse wetenschapper Szymon Malinowski ging op Facebook in discussie met complotdenkers die geloven dat we vanuit de lucht worden vergiftigd. Niet om hén te overtuigen – dat lukt toch niet – maar wel de neutrale toeschouwers.

Het depressieve brein | Video

2 juli 2018 - 07:30
Kunstenaar Emma Allen en Daisy Thompson-Lake, klinisch neurowetenschapper, maakten deze prachtige stopmotionanimatie bestaande uit bijna vijftienhonderd foto’s. De film belicht de wetenschappelijke én emotionele kant van depressie.

Moeten we de aarde verlaten?

29 juni 2018 - 16:00
Zal de mens weldra de planeet aarde verlaten? Waarom niet, zegt de Amerikaanse natuurkundige en futurist Michio Kaku. Volgens hem staan we op de drempel van een nieuwe beschaving die ons naar de sterren zal leiden.

Zes vragen over dromen

28 juni 2018 - 16:00
Wetenschappers komen steeds meer te weten over dromen. Waarom zijn ze bijvoorbeeld zo vreemd? En dromen mannen en vrouwen anders? New Scientist zet de laatste inzichten op een rij.

Wetenschap » Archief