Wetenschap


Toets ‘A’ om je kind harder te laten studeren

16 februari 2019 - 09:06
Chinezen spelen en masse een nieuwe game die laat zien dat het een marathon is om in China je kinderen op te voeden. Tijgerouders die de roosters van hun zoon al te zeer volproppen, worden gestraft met een kind dat wegloopt.

We weten niet wat ons te wachten staat

15 februari 2019 - 14:08
De Belgische ingenieur Danile Debouck heeft in Colombia de grootste bonenverzameling ter wereld aangelegd. Hiermee helpt hij alternatieven te vinden tegen de rampzalige gevolgen van klimaatverandering voor de landbouw. Bijna alle zaden, 30.000, zijn opgeslagen in een genetisch archief.

Zeldzame beelden

8 februari 2019 - 10:13
Wereldnieuws | Dankzij zeldzame beelden opgenomen met een drone, kunnen onderzoekers van het Marine Mammal Research Programma ( MMRP ) aan de Universiteit van Hawaii de bultrugwalvis helpen opsporen en documenteren.

Kleine landen, grote (digitale) sprongen

4 februari 2019 - 09:05
In IJsland, Estland en Servië is de relatie tussen staat en burger volledig gedigitaliseerd; Estland geldt zelfs als rolmodel in Europa wat betreft ‘e-government’. Dat is geen toeval: de drie premiers van de landen zitten geregeld met elkaar om de tafel.

Siri, 
ik voel me eenzaam

1 februari 2019 - 14:19
Apps die blij maken en chatbots die troosten: kunstmatige intelligentie richt zich steeds meer op onze gevoelens. Maar het is zeer de vraag of we daar gelukkiger van zullen worden.

China ligt aan kop 
in nieuwe race om de ruimte

29 januari 2019 - 11:27
De landing van een Chinees ruimteschip op de achterkant van de maan begin januari betekent een doorbraak voor de ruimtevaart. China liep altijd achter op grootmachten VS en Rusland, maar zijn de rollen nu omgedraaid? Een controverse.

Drager van een zeldzame aandoening

25 januari 2019 - 16:31
Je bent drie, ziet eruit als een 
jongen van zeven en hebt de hormoonhuishouding van een 13-jarige. Het bestaat, in de vorm van een zeldzame aandoening die alleen mannen krijgen omdat je 
er testikels voor moet hebben die wijsgemaakt wordt dat het lichaam al klaar is om in de puberteit te raken. Lees het bloedstollende verhaal van een drager die het 
gen na een ontwrichtende jeugd toch niet had willen missen.

Wetenschap » Archief