Wetenschap


Het belang van LOL | video

17 september 2018 - 07:30
Door de manier waarop we ons online uitdrukken is onze communicatie beter en gevarieerder geworden, aldus deze Amerikaanse hoogleraar taalkunde.

Vijftien, hoogbegaafd 
en pedofiel

16 september 2018 - 08:30
Toen Leon twaalf was, vond zijn moeder plaatjes van kleine kinderen in ondergoed op zijn computer. Nu is Leon vijftien en volgt hij een therapie voor pedofiele jongeren. Het verhaal van een gezin dat altijd op scherp staat.

Klimaatverandering: meer insecten en toenemend pesticidengebruik

3 september 2018 - 07:30
Wereldwijd wordt momenteel zo’n 20 procent van voedingsgewassen opgegeten door insecten. Door het broeikaseffect neemt het aantal insecten en hun vraatzucht toe, hetgeen zal leiden tot een toenemend gebruik van pesticiden door landbouwers, zo blijkt uit een studie.

Hittegolven, droogtes, overstromingen: wiens schuld is het?

2 september 2018 - 08:30
Of deze snoeihete zomer en de verwoestende bosbranden een direct gevolg zijn van de klimaatverandering is een vraag die wordt onderzocht in de jonge ‘attributiewetenschap’. Binnenkort kunnen we voor een snelle analyse terecht bij weerbureaus.

Nee, echt niet: alcohol is niet goed voor je

29 augustus 2018 - 07:30
Jammer wellicht, maar waar: de eventuele voordelen van het drinken van alcohol wegen niet op tegen de risico’s, zo blijkt uit recent onderzoek. De onderzoekers concluderen dat er geen ‘veilig niveau’ van alcoholgebruik is.

Goed nieuws: Koraalrif Belize is uit de gevarenzone

27 augustus 2018 - 16:00
Door vereende inspanningen van de overheid en ngo’s staat het op een na belangrijkste koraalrif ter wereld niet langer op de rode lijst van bedreigd werelderfgoed.

Wetenschap » Archief