Wereldwijde uitbraak van mazelen

360 | Amsterdam  | 23 April 2019 - 20:0023 Apr - 20:00

Kort Nieuws | In 2000 waren mazelen in de VS geëlimineerd, maar het zeer besmettelijke virus is weer terug.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) registreerden 555 gevallen tussen 1 januari en 11 april. Alleen al afgelopen week ontving CDC meldingen van negentig nieuwe gevallen. De uitbraken zijn voornamelijk geconcentreerd in de staten New York, New Jersey, Washington en Californië. Een overgrote meerderheid vond plaats in orthodox-joodse gemeenschappen in New York City en in de voorstad Rockland, waar een sceptische minderheid vaccinatie weigert.

Volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO stegen infectiegevallen de afgelopen twee jaar wereldwijd met 300 %. Oekraïne, Madagaskar, India, Pakistan, de Filipijnen, Jemen en Brazilië behoren tot de meest getroffen landen. Op Madagaskar gaat het om meer dan 69.000 gevallen en werden al 1200 sterfgevallen geregistreerd.

De redenen voor de uitbraken verschillen per land, uiteenlopend van weigering van vaccinatie tot problemen met de toegang tot vaccins, gebrek aan kennis en *maatschappelijke onrust.

(Vox, Washington)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie