Beter worden en langer leven door een computer game

TED  |  2 August 2012 - 00:01 2 Aug - 00:01

De game SuperBetter laat de speler boven zichzelf uitstijgen.

Jane McGonigal is een bekende Amerikaanse ontwikkelaar van computerspellen. Toen ze een zware hersenschudding kreeg en het bed moest houden om te herstellen bedacht ze een game die volgens haar het leven van mensen verlengt. Elke keer als je de game SuperBetter speelt, verleng je je leven met 7,5 minuut, aldus McGonigal.

In onderstaande TEDtalk legt de game designer uit hoe SuperBetter werkt en waarom gamen in het algemeen goed voor je is. Ze citeert onderzoek naar de wensen die mensen op hun sterfbed hebben uitgesproken. Niemand zegt ‘Ik wou dat ik meer tijd aan het spelen van games had besteed.’ Maar mensen zeggen wel dat ze meer tijd met familie hadden willen doorbrengen, dat ze zichzelf meer geluk hadden gegund en dat ze minder hard hadden willen werken en dat ze meer zichzelf hadden willen zijn. Al deze uitspraken passen bij (veel) gamen, aldus McGonigal in haar TEDtalk.

Op het weblog van SuperBetter verwijst McGonigal naar wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat games kunnen helpen bij het verwerken van posttraumatische stress.

(Jane McGonigal tijdens haar TEDtalk)

Plaats een reactie