De architectuur van Silicon Valley

Bloomberg Businessweek  | 14 May 2015 - 08:3014 May - 08:30

Het nieuwe Googleplex wordt een duurzaam en toekomstbestendig gebouw zonder deuren. Robots bouwen in een handomdraai nieuwe stukken aan het gebouw terwijl de Google-medewerkers een rondje door de landschapstuin wandelen.

De architecten Bjarke Ingels en Thomas Heatherwick gaan het nieuwe hoofdkantoor van Google in Silicon Valley bouwen. Het nieuwe Googleplex wordt een duurzaam en toekomstbestendig gebouw zonder deuren. Het gebouw zal uit veel glas bestaan en omgeven worden door groen. Buiten kunnen de 10.000 medewerkers van Google fietsen, wandelen, hardlopen, skaten en picknicken.

Het gebouw is gemakkelijk uit te breiden met modules. Als er extra ruimte is verplaatsen en stapelen speciale robots, crabots (crane robots) genoemd, modulaire ruimtes. Die kunnen ook weer worden opgeruimd. Google zal de robots zelf ontwikkelen.

Plaats een reactie