De man die verdween | Video

Aeon  | 22 August 2018 - 07:3022 Aug - 07:30

In 2009 arriveert een man in het Ierse stadje Sligo met het kennelijke voornemen om voor altijd te verdwijnen zonder ook maar iets van zijn identiteit prijs te geven. Regisseur Ciaran Cassidy maakte deze prachtige korte documentaire over dit mysterie.

Op vrijdag 12 juni 2009 arriveert een grijsharige man met de bus in het havenstadje Sligo in Ierland. Hij checkt in bij een hotel onder de naam Peter Bergmann en verdwijnt naar zijn kamer met drie stuks bagage.

De erop volgende drie dagen verlaat hij keer op keer het hotel met een volle paarse plastic zak en keert vervolgens met lege handen terug naar het hotel. Hij wordt vastgelegd door allerlei beveiligingscamera’s in het stadje maar nergens is te zien waar hij de paarse tassen laat.

Op de vierde dag gaat hij naar het nabijgelegen kustplaatsje Rosses Point. De volgende dag spoelt zijn stoffelijk overschot aan. Uit al zijn kleren blijken de labels te zijn verwijderd.

In de korte documentaire The Last Days of Peter Bergmann, probeert regisseur Ciaran Cassidy het mysterie rond de man te ontrafelen door interviews met ooggetuigen te combineren met beelden van beveiligingscamera’s.

Plaats een reactie