Agenda | Sex and Love Around 
the World

360 | Amsterdam  | 25 January 2019 - 08:4325 Jan - 08:43

MEDIA – Te zien op Netflix

Christiane Amanpour heeft een prachtige serie gemaakt over seks en liefde. Amanpour kennen we vooral van haar wat hardere journalistieke werk: het verslaan van oorlogen en het presenteren van actualiteitenprogramma’s. Maar met Sex and Love Around the World zien we een andere kant. Die van een sterke vrouw die de wereld over reist om te onderzoeken hoe verschillende culturen met liefde en seks om gaan. Van een aflevering over Japan, waarin ze met stellen praat over het gebrek aan lichamelijk contact en hoe dat eigenlijk de norm is in hun land tot een tocht langs verschillende fetisjen in Berlijn inclusief touwbondageles.
Amanpour vraagt door en schrikt er niet voor terug 
ook haar eigen gevoelens 
te laten zien, waardoor de geïnterviewden veel meer vertellen dan menig persoon op camera zou durven. Favoriet is de scène in een Japanse cocktailbar waarin een vrouw aan Amanpour vertelt dat ze geen seks meer heeft met haar man. Amanpour ontrafelt hoe dat eigenlijk eerder regel dan uitzondering blijkt te zijn in Japanse huwelijken.
Kenmerkend voor de serie is dat Amanpour vervolgens 
op zoek gaat naar plekken in Japan waar vrouwen seksueel aan hun trekken kunnen komen in plaats van naar de typische bordelen die op het plezieren van louter mannen gericht zijn.

» Lees meer Agenda

Plaats een reactie