De wonderen van Rome beschermd

ANSA / 360  | 31 August 2019 - 20:0031 Aug - 20:00

Rome zet zijn strijd tegen de uitwassen van het massatoerisme voort. Eerder deze maand werd een bepaling van kracht die zitten of liggen op de Spaanse Trappen verbiedt. Overtreders riskeren een boete van €250, die kan oplopen tot €400 als de treden vuil of beschadigd raken.

Tezelfdertijd besloot de Italiaanse minister van Cultuur Alberto Bonisoli definitief niet akkoord te gaan met plannen van McDonald’s voor de vestiging van een nieuw restaurant naast de 1800 jaar oude Thermen van Caracalla, een populaire toeristische attractie die door UNESCO is aangemerkt als werelderfgoed. Bonisoli valt met zijn besluit de Romeinse burgemeester Virginia Raggi bij, die eerder haar bezwaren tegen de vestiging had geuit. ‘De wonderen van Rome moeten worden beschermd’, schreef ze op Twitter. Elders in de Eeuwige Stad zijn tal van vestigingen van McDonald’s te vinden bij historische bezienswaardigheden en de fastfoodketen heeft nog een aanvraag lopen voor een nieuwe vestiging bij het Pantheon.

(ANSA, Rome)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie