Belastingontduiking schaadt Indonesië

Kort wereldnieuws | South China Morning Post  | 11 March 2020 - 09:0011 Mar - 09:00

Grootschalige belastingontduiking kost Indonesië miljarden dollars aan inkomsten per jaar en het hindert de grootste economie van Zuidoost-Azië om daadwerkelijk iets aan armoede te doen.

Volgens het Global Financial Integrity Report (GFI) liep Indonesië in 2016 ongeveer $6,5 mrd aan belastinginkomsten mis door valse of ondeugdelijke registratie van goederen die het land in- en uitgaan. Het van corruptie vergeven land met meer dan 260 miljoen inwoners is volgens GFI ook koploper wat betreft het faciliteren van illegale internationale geldstromen. De verhouding tussen belastinginkomsten en BBP is zo slecht dat de Wereldbank in januari opriep tot strengere maatregelen voor belastinginning.

(South China Morning Post, Hongkong)

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie