Testenchaos in St. Petersburg

Kort wereldnieuws | Meduza  | 29 March 2020 - 09:0029 Mar - 09:00

De Gezondheidscommissie van de Russische stad Sint-Petersburg publiceerde afgelopen maandag een lijst met klinieken waar iedereen gratis zou kunnen worden getest op Covid-19. Er zouden per direct tests beschikbaar zijn voor volwassenen en kinderen in tal van klinieken.

Nadat de lijst was vrijgegeven namen lokale nieuwsblogs Bumaga en Fontanka contact op met de klinieken op de lijst. Bumaga sprak met vier ziekenhuizen waar medewerkers zeiden dat er geen testen voorhanden waren. Bij vijf andere klinieken werd de telefoon niet opgenomen. Een correspondent voor Fontanka probeerde getest te worden in een van de klinieken maar moest onverrichter zake naar huis.

Later ontdekten journalisten dat er een medisch kantoor op de lijst stond dat nog niet is geopend en dat er nog eens zes klinieken zeiden niet te kunnen testen. ‘We hebben geen tests! Geen mondkapjes! Niets!’, aldus een medewerker van een kliniek in het centrale district van St. Petersburg.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie