Afrikaanse spot vanwege corona

Kort wereldnieuws | Middle East Eye  | 31 March 2020 - 09:0031 Mar - 09:00

Het aantal Europeanen dat met het coronavirus is gediagnosticeerd leidt in Afrika tot discussie en spot, schrijft Middle East Eye.

Een Senegalese krant vraagt zich af of Frankrijk de voormalige kolonie wil ‘coroniseren’, nadat er twee Fransen positief op corona zijn getest.

Afgelopen zondag waren er 273 Afrikaanse gevallen geregistreerd en daarmee lijkt het continent vooralsnog relatief ongedeerd. Afrikaanse regeringen staan inmiddels onder zware druk om reisverboden in te voeren om te voorkomen dat het virus vanuit Europa overkomt.

Een Afrikaanse analist noemt het ‘ironisch’ dat Europeanen nu proberen naar Afrika te reizen terwijl Afrikaanse vluchtelingen de toegang tot Europa vrijwel wordt verboden.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie