COVID-19 wereldwijd. Leestip: Zo zal het coronavirus de wereld voorgoed veranderen

27 March 2020 - 15:5527 Mar - 15:55

In deze posts houden we u op de hoogte van wat kranten wereldwijd over het coronavirus schrijven.

Vandaag: ‘Never waste a good crisis’, luidde Winston Churchills beroemde uitspraak na de Tweede Wereldoorlog in aanloop van de oprichting van de VN. Ook nu leeft de vraag wat we van dit alles zullen leren. Politico Magazine legde deze voor 34 grote denkers.

Beeld: Uit de reeks The Great Empty van The New York Times: Een metrostation in München.

Zo zal het coronavirus de wereld voorgoed veranderen

‘Een crisis op deze schaal kan de samenleving op dramatische manieren herinrichten, op goede en slechte manieren. Dit zijn de voorspellingen van 34 grote denkers voor wat ons te wachten staat.

Velen van ons doet de omvang van de coronaviruscrisis denken aan 9/11 of de financiële crisis van 2008 – gebeurtenissen die de samenleving langdurig hebben hervormd, van hoe we reizen en huizen kopen tot aan de hoeveelheid beveiliging en bewaking waaraan we gewend zijn geraakt.

Politico Magazine ondervroeg deze week meer dan dertig slimme macrodenkers. Hun boodschap: Zet je schrap. Dit zou wel eens nog groter kunnen zijn.

» Niemand weet precies wat er gaat komen, maar hier volgt onze poging om een ​​leidraad te bieden

Een wereldwijd, nieuw virus dat ons, misschien wel maandenlang, binnenshuis houdt, verandert onze relatie met de overheid, met de buitenwereld en zelfs met elkaar. Sommige veranderingen die deze experts in de komende maanden of jaren verwachten, klinken onwennig of verontrustend: blijven landen gesloten? Wordt aanraking taboe? Wat gaat er gebeuren met restaurants?

Maar crisismomenten bieden ook kansen: geavanceerder en flexibeler gebruik van technologie, minder polarisatie, een hernieuwde waardering voor het buitenleven en andere eenvoudige genoegens van het leven. Niemand weet precies wat er gaat komen, maar hier volgt onze poging om een ​​leidraad te bieden voor de onbekende manieren waarop de samenleving – overheid, gezondheidszorg, economie, levensstijl en meer – zal veranderen.’

Lees hier het artikel.

Politico
Verenigde Staten | dagblad | oplage 34.000

Twee journalisten van The Washington Post begonnen deze onlinekrant met
politieke actualiteiten. Een papieren versie wordt gratis verspreid in de Amerikaanse hoofdstad.

» Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks onze selecie uit 943 kranten wereldwijd in uw inbox.

Plaats een reactie