Eindelijk queers in de hoofdrol

Wereldwijd | Gerecenceerd  |  5 April 2020 - 20:00 5 Apr - 20:00

360 kiest een aantal door de buitenlandse pers beschreven concerten, voorstellingen, boeken, films en exposities die naar Nederland of België komen.

SERIE | Verfrissende kijk op liefde tussen twee vrouwen

Een Netflix-serie die je met gemak op één avond kunt bekijken, en die de titel volgens Cydney Yeates van het Britse dagblad Metro volledig waarmaakt. Feel Good telt zes afleveringen van een half uur waarin twee vrouwen als een blok voor elkaar vallen: Mae, een queer stand-upcomedian en George, die uitsluitend relaties met mannen achter de rug heeft. Bovendien blijkt Mae na hun eerste gezamenlijke nacht nog druk bezig om van haar cocaïneverslaving af te komen. Yeates noemt het knap dat de makers zulke zware onderwerpen aansnijden en tegelijkertijd ‘een gevoelig en lichtvoetig portret van een turbulente verhouding’ laten zien.

Pilot Viruet schrijft in The Observer hoe Feel Good met een ‘verfrissend oprecht’ geschetste liefdesrelatie als uitgangspunt ‘homofobie, genderidentiteit en de talrijke vooroordelen over queer-relaties’ aan de kaak stelt.

‘Het absurde en het realistische in de serie zorgen voor een perfecte balans’, vindt Brad Newsome van The Sydney Morning Herald. ‘Juist daardoor zijn sommige scènes zo schrijnend en aangrijpend.’ Jude Dry van de Amerikaanse filmsite IndieWire raakt niet uitgesproken over de ‘tot in de perfectie acterende’ Lisa Kudrow (Friends) als Maes moeder. Maar haar voornaamste aanbeveling is dat er na ‘tal van eerdere halfslachtige pogingen nu eindelijk een productie te zien is waarin queers als volstrekt gewone mensen rondlopen’.
Diederik Samwel

Feel Good (6 × 30 minuten), met co-auteur Mae Martin en Charlotte Ritchie in de hoofd-rollen, is vanaf eind maart te zien op Netflix.

» Lees meer Gerecenceerd in de Reader / Op Blendle
» Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks tips van culturele events wereldwijd in uw inbox.

Plaats een reactie