Bedden van karton

Kort wereldnieuws | Japan Times  | 27 April 2020 - 09:0027 Apr - 09:00

Door reisbeperkingen ligt Narita Airport, de internationale luchthaven van Tokio nagenoeg stil, maar de aankomsthal is sinds vorige week gevuld met kartonnen bedden. Het ‘kartondorp’ roept bij experts zorgen op over de vraag of ze op voldoende afstand staan.

Japan leek aanvankelijk gespaard te blijven voor de eerste coronagolf, maar het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken enorm gestegen. In een poging verdere stijging tegen te gaan, stopte het land begin april met het toelaten van buitenlanders uit 73 landen en begon het elke aankomende passagier te testen op corona. Passagiers moeten minimaal twee dagen wachten op testresultaten en mogen dan pas het land in, op voorwaarde dat hun testresultaat negatief is.

Quarantainebeambten regelen vervoer naar medische instellingen als degenen die positief hebben getest naar een ziekenhuis moeten. Aangezien alle hotels in de omgeving van het vliegveld vol zitten, is besloten wachtende passagiers middels de kartonnen bedden een slaapplaats te bieden.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie