Ophef in Tanzania over uitvaarten

Kort wereldnieuws | BBC  | 12 May 2020 - 09:0012 May - 09:00

Op sociale media in Tanzania circuleren video’s van nachtelijke begrafenissen, die argwaan wekken over de aanpak en de beweringen van de regering ten aanzien van de coronapandemie.

Op de beelden zijn begrafenissen te zien die plaatsvinden onder strikte beveiliging in de aanwezigheid van opmerkelijk weinig rouwenden.

Activisten en politici van de oppositie menen dat het geheimzinnige karakter van de begrafenissen laat zien dat de autoriteiten niet transparant zijn over de omvang van de virusuitbraak. Ze gaan er dan ook van uit dat die veel groter is dan wat officieel wordt verklaard.

In tegenstelling tot veel andere landen heeft Tanzania niet gekozen voor strikte afsluitmaatregelen, hoewel massale bijeenkomsten bij begrafenissen en bruiloften zijn verboden. Het Tanzaniaanse ministerie van Volksgezondheid zegt in een reactie geen nachtelijke begrafenissen meer uit te zullen voeren en dat familieleden van nu af aan volledig zullen worden betrokken bij begrafenissen om de waardigheid van de overledenen te garanderen.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie