Leve het verdriet!

Spanje | Dossier | El Diario  | 11 May 2020 - 13:0011 May - 13:00

Omdat er geen leven om ons heen is, begin je plechtigheden, festiviteiten en gebeurtenissen te missen waaraan je voor de lockdown (met excuses aan de gelovigen) geen aandacht schonk, zoals de massale processies van de Goede Week.

Weer een trieste dag, ik kan mezelf voor zes uur ’s avonds niet bij elkaar rapen. Waarom is het vandaag wel een trieste dag en gisteren niet? Vanwege de atmosferische druk, omdat wederom duidelijk is dat de Europese Unie het af laat weten wanneer we haar het meest nodig hebben? Omdat het Witte Donderdag is en de straten verstoken zijn van gelovigen en heiligen? Of vanwege de 683 doden van gisteren, ook al is dat een optimistisch cijfer vergeleken met de mensen die eergisteren zijn overleden, zevenhonderd en nog wat?

Omdat er geen leven om ons heen is, begin je plechtigheden, festiviteiten en gebeurtenissen te missen waar je voor de lockdown (met excuses aan de gelovigen) geen oog voor had, zoals de massale processies van de Goede Week. Hoewel ik niet gelovig ben en niet aan afgoderij doe, denk ik dat ik volgend jaar mee zal lopen in een aantal processies, in het dorp waar ik vandaan kom, waar nog veel oude tradities leven, of in Málaga, waar Antonio me zo vaak voor heeft uitgenodigd.

» Lees verder in de Reader / Op Blendle

» Lees 360 nu voordelig. 3 maanden papier en digitaal voor €30. Of 3 maanden digitaal voor €15.

Plaats een reactie