‘Oké boomer, dit is het nieuwe normaal’

Wereldwijd | Europa | The Globe and Mail  |  3 June 2020 - 13:00 3 Jun - 13:00

In tegenstelling tot onze ouders verrast deze crisis ons niet, schrijft deze twintigjarige: we zijn opgegroeid in een onzekere, apocalyptische wereld, achtervolgd door de klimaatcrisis, de opkomst van terrorisme en populisme.

Ik zat vandaag op de veranda te praten met een vriendin die op twee meter afstand zat. Toen ze wegging, ontsmette ik de plastic stoel waar ze op had gezeten en waste ik verwoed mijn handen hoewel ik haar niet had aangeraakt.

Ik had overwogen haar een van de Alison Roman-koekjes aan te bieden die ik de avond ervoor had gebakken, maar zag daar toch maar van af. Te riskant. Ik heb in geen weken in levenden lijve met een vriendin zitten praten. Het was een verademing.

Ons gesprek ging vooral over het virus, hoe onze families en vrienden ermee omgingen en onze gissingen naar hoe de toekomst eruit zou zien. Allemaal onderwerpen waar ik juist niet aan had willen denken, maar het voelde goed om dingen uit te spreken en te proberen ze een plaats te geven. Het voelde vooral goed om met iemand van mijn eigen leeftijd te praten.

» Lees verder in de Reader / Op Blendle
» Lees 360 nu voordelig. 3 maanden papier en digitaal voor €30. Of 3 maanden digitaal voor €15.

Plaats een reactie