Huisarrest. 6–12 april

Wereldwijd | Dossier | Reportagen  | 15 July 2020 - 13:0015 Jul - 13:00

Voordat het maandenlange huisarrest slechts een herinnering is geworden, en vrijheid hopelijk weer een vanzelfsprekendheid, nemen we u mee terug naar het hoogtepunt van de covid-19-pandemie.

Duizenden gepensioneerde Argentijnen die hun pensioen willen opnemen, verdringen zich overal in het land voor banken en stellen zich daarmee bloot aan het risico van besmetting. Gezien de precaire situatie in de overvolle staatsgevangenissen van Californië worden 3500 gevangenen voortijdig vrijgelaten.

De Filipijnse president Rodrigo Duterte beveelt politie en leger op iedere burger te schieten die weigert zich aan de lockdownregels te houden. Op de La Almudena-begraafplaats in Madrid vinden doorrijbegrafenissen plaats, die tien minuten duren. De Dow Jones beleeft zijn beste week sinds 1938 op hetzelfde moment dat 22 miljoen Amerikanen hun baan verliezen.

Volgens Lufthansa-bestuursvoorzitter Carsten Spohr verliest de luchtvaartmaatschappij ‘zo’n miljoen euro aan liquiditeits-reserves per uur’. De Britse koningin probeert haar onderdanen gerust te stellen tijdens een televisietoespraak, pas de vierde ongeplande uitzending van dien aard tijdens haar 68-jarige bewind. In Düsseldorf wordt de paasmis in een drive-intheater gehouden. De kerkdienst eindigt met een koor van toeters, terwijl de priester de bijna vijfhonderd aanwezige auto’s zegent. Drie Russisch-orthodoxe priesters in het Russische Belgorod bestrijden het virus van boven, door met iconen en wierook-vaten te zwaaien vanuit een helikopter.

Lees verder

Plaats een reactie