Australiërs weigeren coronatest

Kort wereldnieuws | South China Morning Post  | 14 July 2020 - 09:0014 Jul - 09:00

Australië leek de coronapandemie enigszins te boven, maar worstelt nu met het binnen de perken houden van verschillende brandhaarden in Melbourne, waar elke dag tientallen nieuwe gevallen opduiken.

Gezondheidsdiensten zeggen dat samenzweringstheorieën over het coronavirus pogingen belemmeren om de toename in de tweede grootste stad van het land onder controle te houden.

Volgens minister van Volksgezondheid Jenny Mikakos hebben meer dan 10.000 mensen in Melbourne geweigerd een test te laten afnemen. Ze spreekt van een ‘zorgwekkende’ trend. ‘Uit rapporten die ik heb ontvangen blijkt dat sommige mensen geloven dat het coronavirus een samenzwering is, of dat het hen niet zal raken.’ Zo stuurt een prominente Australische complotdenker, die alleen al op Instagram een kwart miljoen volgers heeft, valse beweringen over ‘besmette testkits’ de wereld in, naast ontkenningen dat de pandemie bestaat.

De autoriteiten smeken het publiek om zich te laten testen en om desinformatie die online wordt verspreid te negeren.

(South China Morning Post, Hongkong)

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie