Miljoenenruzie in de kunstwereld

Kort wereldnieuws | ArtsyNet  | 17 September 2020 - 13:0017 Sep - 13:00

Beeldend kunstenaar Frank Bowling is in een juridische strijd verwikkeld met de Hales Gallery in Londen, waarin beide partijen elkaar beschuldigen van contractbreuk.

De 86-jarige kunstenaar beschuldigt de galerie, die hem vertegenwoordigde van 2010 tot 2019, van het ten onrechte achterhouden van 110 van zijn schilderijen met een totale waarde van €15 mln. De galerie zou zijn werk zijn blijven verkopen ondanks de beëindiging van hun partnerschap in oktober vorig jaar. Bowling beschuldigt de galerie er bovendien van hem nog €2 mln aan verkopen verschuldigd te zijn.

Hales Gallery beweert daarentegen dat het geschil en de plotselinge contractbeëindiging vorig jaar deel uitmaken van een poging van Bowlings zonen om zijn vrouw de controle over Bowlings nalatenschap te ontnemen. Volgens de galerie waren er geen legitieme gronden om het contract te beëindigen. Hales heeft dan ook een tegenzaak aangespannen voor ruim €15 mln wegens verloren commissies en geleden schade.

ArtsyNet | New York

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie