Oefenen met een carrièreswitch

Harvard Business Review  | 22 July 2012 - 06:0522 Jul - 06:05

Eerst experimenteren in je gedroomde werkveld en dan pas je oude zekerheden opgeven. Dat is het advies van de Harvard Business Review.

Veel mensen dromen van een ander leven. Daar hoort ook ander werk bij. Een carrièreswitch is helemaal niet eenvoudig. Het zou leuk zijn als je een ander beroep eerst zou kunnen uitproberen voordat je al je schepen achter je verbrandt. Experimenteren met een nieuw werkveld is ook precies wat de de Harvard Business Review aanraadt.

In de Harvard Business Review wordt het voorbeeld van Nina beschreven. Ze werkte op een kantoor, maar wilde liever kunstenaar zijn. “I wondered what it might have been like to do the art thing”, aldus Nina. Ze nam vakantiedagen op en bezocht een schilderseminar in New York. Nina was meteen verkocht en besloot haar baan op te geven om kunstenaar te worden.

De HBR raadt iedereen die een carrièreswitch wil aan eerst te ‘oefenen’ en te experimenteren. Ga vrijwilligerswerk doen in je droomwerkveld of neem eerst een parttime baan voordat je je oude zekerheden opgeeft. Maar experimenteer niet te lang. Durf ook een beslissing te nemen.

(Foto van Ed Yourdon)

Plaats een reactie