Wat moet je doen met een baas die uit de hel komt?

Pulse  | 28 oktober 2014 - 06:3028 okt - 06:30

Neem geen ontslag, maar leer van je slechte baas, adviseert Joel Peterson, hoogleraar management aan de Graduate School of Business van Stanford University.

Wat moet je doen als je een onaangename baas hebt? Je kunt hem of haar haten of ontslag nemen, maar misschien kun je ook wat leren van werken onder een onaangename leidinggevende. Dat schrijft Joel Peterson, hoogleraar management aan de Graduate School of Business van Stanford University en baas van JetBlue Airways op Pulse, de blogsite van LinkedIn.

Ontslag nemen, ziet Peterson als laatste optie. Eigenlijk moet je een slechte baas beschouwen als een persoonlijke tutor van wie je dingen leert die bij een fantastische baas niet aan de orde komen. In zijn blogposting noemt Peterson enkele voorbeelden: altijd je best blijven doen en doorzetten, ook al krijg je nooit een compliment van je baas en werkt hij je tegen; hoge eisen aan jezelf stellen om kritiek van je baas voor te zijn; wees zelf een betere baas: als je zover in je carrière bent dat je ondergeschikten hebt wees dan aardig voor ze én stel hoge eisen.

(Foto van Kenny Louie)

Plaats een reactie