Hoe de deeleconomie de echte economie uitholt

The New York Times  | 11 maart 2015 - 11:1511 mrt - 11:15

Moet je je schuldig voelen als je een dienst afneemt onder de prijs?

In New York City kost een abonnement op een goede sportschool of yogastudio al snel 175 tot 200 dollar per maand. ClassPass, een soort Blendle voor fitnesslessen, biedt voor 99 euro per maand vrijwel onbeperkt toegang tot sportscholen en yogastudio’s. Wie lid wordt, tekent digitaal in op een les en betaalt per saldo veel minder dan de reguliere klanten.

Jenna Worthman maakt dankbaar gebruik van het goedkope abonnement van ClassPass ze gaat naar yoga, kickboksen en spinnen – en sprak met enkele New Yorkse fitnessondernemers om uit te vinden waarom zij hun diensten ver onder de reguliere prijs aanbieden. Ze voelt zich eigenlijk een beetje schuldig dat de ondernemers zo weinig aan haar en andere ClassPass-bezoekers verdienen. Ze moeten namelijk per bezochte les ook nog een bedrag aan ClassPass afstaan.

Twee eigenaren van fitnessstudio’s waar Worthman via ClassPass klant is, waren bereid om met haar te praten. Zij doen mee aan ClassPass vanwege de marketing. Ze hopen dat de nieuwe klanten die hun studio bezoeken vaste klanten worden.

Het is de vraag of deze wens realistisch is. Waarom zou je 175 of 200 dollar per maand betalen voor het lidmaatschap van één sportschool, terwijl je voor de helft kunt sporten waar je wilt?

(Foto van Grace Commons)

Tags: economie delen

Plaats een reactie