Het ei van Columbus in Venray

360 Magazine/The Guardian  | 27 november 2017 - 07:0027 nov - 07:00

In het Limburgse Venray begon kippenboer Ruud Zanders onlangs met de productie van het ‘Kipster-ei’. Zijn productiemethode is niet alleen goed voor het dierenwelzijn, maar ook zo goed als klimaatneutraal. The Guardian ging op bezoek bij Zanders in Venray.

Bij eieren heb je de keuze uit exemplaren uit de legbatterij en duurdere biologische en vrije-uitloopvarianten. Maar in Nederland heb je nu ook Kipster-eieren, afkomstig van een gloednieuwe kippenfarm bij Venray die zich profileert als ‘’s werelds milieuvriendelijkste boerderij’. De naam Kipster is een samentrekking van ‘kip’ en ‘ster’ en het is geen toeval dat dit rijmt op ‘hipster’. (…) Lees verder via Blendle (gratis voor onze abonnees)

Gratis voor 360 abonnees


Plaats een reactie