In San Francisco wordt het meest verdiend

Bloomberg / 360  | 31 May 2019 - 20:0031 May - 20:00

San Francisco is de stad waar gemiddeld het meest wordt verdiend en waar na aftrek van kosten het hoogst besteedbare inkomen overblijft.

De stad aan de Amerikaanse Westkust heeft daarmee dit jaar het Zwitserse Zürich ingehaald, zo blijkt uit het jaarlijkse rapport ‘Mapping the World’s Prices’ van Deutsche Bank, dat gebruikmaakt van prijsgegevens van vergelijkingssite Expatistan.
Het gemiddelde maandinkomen na belastingen is in San Francisco gestegen tot ruim $ 6500, in Zürich ligt dat op bijna $ 5900. Ter vergelijking: voor Nederland is dat (omgerekend) $ 2795.

De huurprijzen in San Francisco zijn in vijf jaar tijd met 19 % gestegen; voor een middenklasse tweekamerappartement betaal je daar inmiddels $ 3664, terwijl de huurprijzen in Zürich rond de $ 2500 liggen, tegenover $ 1854 in Amsterdam.
Na aftrek van kosten blijft in San Francisco het hoogst besteedbare inkomen over, maar daar staat tegenover dat Deutsche Bank Zürich aanwijst als de stad met de hoogste ‘levenskwaliteit’.

(Bloomberg, New York)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie