Verkoop luxueuze bunkers schiet omhoog

VS | Amerika's | Los Angeles Times  | 28 April 2020 - 13:0028 Apr - 13:00

In de Verenigde Staten worden behalve wapens ook individuele of collectieve quarantainebunkers aangeschaft. Er zijn schuilplaatsen te koop met zwembad, schietbaan en bioscoop, zoals de ‘Aristocrat’ voor 8,35 miljoen dollar.

Handgel? Natuurlijk. Mondmaskers? Prima. Maar naarmate het coronavirus zich verspreidt, investeren de rijken hun geld op een veel extremere manier om de ziekte te voorkomen: in bunkers. De vraag naar en de verkoop van bunkers en schuilplaatsen schieten in het hele land omhoog.

De meeste zijn voorzien van speciale luchtfiltersystemen, die volgens de kopers goed van pas komen om het virus, dat naar verluidt een paar uur in de lucht kan blijven hangen, op afstand te houden. En een veilige ruimte met een voedselvoorraad voor een jaar kan mensen die bang zijn voor een bredere maatschappelijke instorting gemoedsrust bieden.

Bunkers zijn niets nieuws. In de vroege jaren zestig, toen de spanningen van de Koude Oorlog opliepen, hebben tienduizenden Amerikanen atoomschuilkelders gebouwd. In gebieden waar veel tornado’s voorkomen, is er een constante vraag naar windbestendige shelters – boven of onder de grond – die volgens HomeAdvisor.com tussen de 3000 en 11.000 dollar kosten.

Maar nu een nieuw virus voor sociale onrust zorgt, brengen fabrikanten veilige ruimten op de markt met voorzieningen die je meestal alleen aantreft in gigantische huizen. Gary Lynch, directeur van het in Texas gevestigde Rising S Company, zegt dat de telefoon sinds half maart roodgloeiend…

» Lees verder in de Reader / Op Blendle
» Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks onze selecie uit 943 kranten wereldwijd in uw inbox.

Plaats een reactie