Verlies kleinbedrijf Australië

Kort wereldnieuws | Sydney Morning Herald  | 11 August 2020 - 09:0011 Aug - 09:00

Een op de vijf kleine bedrijven in Australië verloor meer dan €60.000 als gevolg van de coronapandemie en driekwart leed een verlies van minstens €6000. Dit blijkt uit onderzoek door Fiverr, een bedrijf dat freelancers koppelt aan kleine ondernemingen.

Fiverr keek naar bedrijven met tussen de een en vijftig medewerkers en constateert dat twee op de drie ondernemingen nadelige gevolgen hebben ondervonden van de pandemie. Minder dan 3% van de bedrijven zegt op korte termijn personeel in dienst te zullen nemen en 22% hoopt kostenverlagingen te kunnen realiseren. Desondanks is meer dan de helft optimistisch over de toekomst: ongeveer een derde zegt meer in digitale marketing te gaan investeren om nieuwe klanten aan te trekken en 47% heeft flexibele werkregelingen ingevoerd. ‘Ondanks de schok van covid-19 blijven eigenaren van kleine Australische bedrijven veerkrachtig, optimistisch en vindingrijk’, concludeert Fiverr. ‘Ze schakelen meer flexibele teams in, omarmen telewerken en gaan online’.

Sydney Morning Herald | Sydney

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie