Zuivelvervanger Oatly onder vuur

Kort wereldnieuws | The Guardian  | 16 September 2020 - 13:0016 Sep - 13:00

Het Zweedse Oatly, dat veganistische alternatieven voor zuivel produceert, haalde met een investeringsronde in juli $200 mln op, waarmee het merk op $2 mrd werd gewaardeerd.

Deelname door beroemde investeerders als Oprah Winfrey, Natalie Portman en voormalig Starbucks-CEO Howard Schultz verhoogden de feestvreugde.
ac
Maar het bedrijf ligt nu onder vuur van activisten. Die protesteren tegen de verkoop van een groot belang aan het machtige investeerdersvehikel Blackstone, dat wordt geleid door Trump-donor Stephen Schwartzman. Eind vorige maand verschenen berichten op Twitter waarin Blackstone wordt gekoppeld aan controversiële investeringen in Brazilië die zouden bijdragen aan de ontbossing van het Amazonegebied. De protesten zijn pijnlijk voor Oatly, want onder de activisten bevinden zich veel niet-zuivelgebruikers.

Het bedrijf verdedigt de verkoop. In een verklaring op Twitter zegt Oatly dat Blackstone misschien een ‘onverwachte keuze’ is, maar dat de investering ‘zal helpen onze duurzame missie uit te breiden om meer plantaardige producten te maken’.

The Guardian | Londen

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie