Japan stimuleert toerisme

Kort wereldnieuws | Mainichi  | 30 October 2020 - 13:0030 Oct - 13:00

De subsidiecampagne ‘Ga op reis’ waarmee de Japanse regering in juli begon, heeft geleid tot ruim 25 miljoen binnenlandse overnachtingen. Dit blijkt uit voorlopige cijfers die het ministerie van toerisme deze week publiceerde.

In twee maanden tijd financierde de overheid in totaal 109,9 miljard yen, circa €845 mln, aan kortingen middels het programma dat is bedoeld als stimulans voor de toerismesector die is getroffen door de coronapandemie. De regeling loopt tot eind januari.

De regering betaalt een korting van 35% op hotel- en reiskosten, hetgeen neerkomt op gemiddeld zo’n €96 per persoon. Minister van toerisme Kazuyoshi Akaba wuifde klachten weg dat vooral luxe hotels profiteren van de regeling: de campagne geldt volgens hem voor ‘elke prijsklasse’. Het aantal overnachtingen en de hoogte van de subsidies zullen naar verwachting stijgen, aangezien de regering op 1 oktober nog een extra korting van 15% aankondigde in de vorm van kortingsbonnen voor winkelen en dineren.

Mainichi | Tokio

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie