Europa bindt strijd aan met Facebook

The Telegraph  | 29 November 2011 - 10:1029 Nov - 10:10

Europese Commissie wil dat netwerksite minder gegevens verzamelt en deelt.

De Europese Commissie gaat een onderzoek instellen naar de precieze aard van de gegevens die Facebook van gebruikers bewaart en verkoopt. Ook komt er begin volgend jaar wetgeving om de privacy van Europese leden van Facebook beter te beschermen. Dat zegt Eurocommissaris Viviane Reding van Justitie.

Reding heeft de inhoud van het Europese wetsvoorstel besproken met de Duitse minister voor Consumentenbescherming Ilse Aigner en . De EC wil onder meer dat Facebook aansprakelijk gesteld kan worden voor overtredingen van Europese wetgeving, ook als het om gegevens gaat die in de Verenigde Staten worden bewaard.

Er gaan geruchten dat Facebook in het voorjaar naar de beurs wil. Het bedrijf, dat nu een geschatte waarde van 10 miljard dollar heeft, zou 100 miljard dollar kunnen ophalen bij een eerste uitgifte van aandelen. Privégegevens van gebruikers zijn belangrijke handelswaar voor Facebook. Hoe meer data het bedrijf kan verkopen aan adverteerders en marketeers des te groter is de winst en de waarde van de profielensite.

Plaats een reactie