Pakistan, een land met twee gezichten

The Express Tribune  | 18 February 2012 - 12:4718 Feb - 12:47

Bereidheid tot geweld bepaalt het verschil tussen links-liberaal en rechts-religieus Pakistan.

Pakistan is aan de ene kant conservatief en rigide en aan de andere kant liberaal en vooruistrevend. Pakistan lijkt wel uit twee landen te bestaan, aldus het redactioneel commentaar van The Express Tribune, de Pakistaanse partnerkrant van The International Herald Tribune.

Twee gebeurtenissen die tijdens hetzelfde weekeinde plaatsvonden, illustreren de dichotomie die Pakistan plaagt. Het Karachi Literature Festival (KLF) werd bezocht door de Engelssprekende elite van Pakistan, die kwam luisteren naar schrijvers uit de hele wereld. Tegelijkertijd vond een bijeenkomst plaats van de Difa-e-Pakistan Council (DPC), waarbij rechts-religieuze leiders India en frivole zaken als dansen en acteren de oorlog verklaarden.

Het verschil tussen beide werelden is volgens The Express Tribune de hoeveelheid geweld die wordt gebruikt om de andere groep te overtuigen. Links en liberaal Pakistan is net zo koppig en onwrikbaar als rechts en religieus Pakistan, maar minder geneigd om geweld te gebruiken om zijn mening op te dringen.

(Foto van uusc4all)

Plaats een reactie

A tale of two Pakistans (The Express Tribune)