Afrikaanse boer zoekt inkomen

Global Voices  | 11 May 2012 - 14:0911 May - 14:09

Jonge Keniaanse boer blogt over zijn leven en boerderij. E.K. Kamwenji hoopt dat zijn blog andere jongeren in Kenia inspireert om ook boer te worden.

E.K. Kamwenji is een jonge boer in Kenia. Hij is een weblog begonnen om te vertellen hoe het is om in Kenia te boeren. Op kleine boeren wordt neergekeken, schrijft Kamwenji. Hij hoopt dat zijn blog andere jongeren in Kenia inspireert om ook boer te worden of op een boerderij te gaan werken.

Kamwenji, die landbouw heeft gestudeerd aan de Egerton University en sinds 2006 boer is, vertelt over de uitdagingen waarmee hij te maken krijgt (o.a. een markt die uit balans is, diefstal en sterfte onder zijn dieren) en zijn wens om een duurzaam boerenbedrijf op te bouwen. Hij kiest momenteel bewust voor veeteelt en niet voor koffie omdat boeren vaak slecht en laat betaald krijgen voor hun koffieoogst. Hij verbouwt ook bonen, mais, bananen en olifantengras.

Omdat vee enkele jaren nodig heeft om volwassen en productief te worden probeert Kamwenji rashonden (o.a. Duitse herders en Rottweilers, rassen die in trek zijn als waakhond) te fokken en te verkopen. Hij heeft in het begin niet veel geluk. De kosten voor voer en de dierenarts blijken hoog te zijn en de pups sterven onder zijn handen. De pups die blijven leven, probeert Kamwenji via zijn blog, Twitter en Facebook te verkopen.

In het nieuwe nummer van 360 staat een reportage over een jonge Oegandese koffiemakelaar die de Europese en Amerikaanse markt probeert te veroveren met zijn Good African Coffee.

(Foto van weblog van E.K. Kamwenji)

Plaats een reactie