Legaal naar Australië emigreren voor 5 miljoen dollar

The Australian  | 25 May 2012 - 12:1525 May - 12:15

Rijke emigranten mogen investeren en arme in de mijnen werken.

Immigranten zijn van harte welkom in Australië als ze 5 miljoen dollar (ca. 3,8 miljoen euro) meebrengen. De Australische overheid is hard op zoek naar geslaagde zakenmensen, investeerders en creatieven die een bijdrage willen leveren aan de groeiende economie.

De Australische economie is één van de best presterende momenteel. Voor 2012 wordt een groei verwacht van 3,4 procent. De Australische overheid hoopt dat rijke Chinezen en Indiërs in Australië willen investeren als ze ook in het land kunnen gaan wonen.

Mijnen
Arme immigranten zijn overigens ook welkom, als ze in de mijnen willen werken. De Australische mijnbouw is booming en er zijn te weinig Australiërs die in de mijnen willen werken. Mijnbedrijven die projecten uitvoeren die meer dan 2 miljard Australische dollar waard zijn, mogen sinds kort buitenlandse werknemers aantrekken.

Kritiek
Er is ook kritiek op de versoepeling van de immigratiewetten voor rijken en mijnwerkers. Migranten met minder geld moeten soms jaren wachten voordat ze hun kinderen of echtgenoten over mogen laten komen. Australische vakbonden vinden dat de mijnbedrijven eerst Australische werklozen een baan moeten aanbieden voordat ze buitenlandse werknemers uitnodigen voor vacatures.

(Chinees nieuwjaar in Sydney. Foto van Elyse Patten)

Plaats een reactie