Komiek John Oliver neemt de Amerikaanse politie op de korrel | video

The Week Magazine  |  8 October 2014 - 07:30 8 Oct - 07:30

De politie van Philadelphia heeft jarenlang voor miljoenen dollars aan huizen in beslag genomen via civil forfeiture. De huizen werden verkocht en het geld werd gebruikt om de tekorten op de politiebureaus aan te vullen.

In de Verenigde Staten mag de politie bezit en geld in beslag nemen als een burger van een misdrijf verdacht wordt. Er hoeft geen sprake te zijn van een strafbaar feit, de verdenking is genoeg voor civil forfeiture. De Amerikaanse politie neemt vaak contant beslag bij verkeerscontroles omdat de bestuurder het zou kunnen gebruiken om drugs mee te kopen. Behalve geld kunnen ook auto’s en huizen in beslag genomen worden.

Er wordt veel misbruik gemaakt van civil forfeiture. In Philadelphia loopt momenteel een rechtszaak tegen het openbaar ministerie. De politie heeft jarenlang voor miljoenen dollars aan huizen in beslag genomen via civil forfeiture. De huizen werden verkocht en het geld werd gebruikt om de tekorten op de politiebureaus aan te vullen. De Britse komiek geeft nog een aantal schokkende voorbeelden in zijn show _Last Week Tonight_.

Plaats een reactie