Waarom ik (Republikein) nooit op Trump zal stemmen...

The New York Times/360 Magazine  |  1 February 2016 - 08:30 1 Feb - 08:30

Peter Wehner is een volbloed conservatief die voor drie Republikeinse regeringen werkte. Maar mocht Donald Trump het tot presidentskandidaat schoppen, dan zal hij niet op hem stemmen.

Te beginnen met Ronald Reagan heb ik sinds 1980 bij elke presidentsverkiezing Republikeins gestemd. Ik heb voor de regering van Reagan en voor die van George H.W. Bush gewerkt en ben in het Witte 
Huis speechschrijver en adviseur voor George W. Bush geweest. Ik heb ook meegewerkt aan Republikeinse verkiezingscampagnes. Ondanks – maar 
voor een groot deel ook dankzij – deze voorgeschiedenis zal ik niet op Donald Trump stemmen als hij de Republikeinse nominatie krijgt. Mochten Trump en mevrouw Clinton de Republikeinse en Democratische kandidatuur bemachtigen, dan stem ik liever op een redelijke, andere partij; is die mogelijkheid er niet, dan ga ik gewoonweg niet stemmen.

Elke twee weken het beste uit de internationale pers lezen? Neem dan een abonnement op 360 Magazine.

Dit artikel helemaal lezen? Dat kan via Blendle.

(‘Hij is onberekenbaar, inconsequent en principeloos.’ The Donald in Lowell, Massachusetts. © Melina Mara / The Washington Post / Getty Images)

Gratis voor 360 abonnees


Plaats een reactie

(€ via Blendle) Waarom ik (Republikein) nooit op Trump zal stemmen… (The New York Times/360 Magazine)