Vapen in Dubai

360 | Amsterdam  |  3 May 2019 - 14:00 3 May - 14:00

Wereldnieuws | Vapen, oftewel het roken van e-sigaretten, kan in Dubai op plaatsen waar dit niet is toegestaan leiden tot een boete van maximaal 500 euro.

De gemeente heeft aangekondigd dat elektronische sigaretten, waarvan de verkoop in februari werd toegestaan, onder dezelfde wetgeving vallen als traditionele sigaretten. Locaties waar roken verboden is, zijn onder meer gebedshuizen, scholen, universiteiten, winkelcentra en gezondheidscentra. Ook is het verboden te roken aan boord van voertuigen die voedsel, medicijnen en chemicaliën vervoeren.

De autoriteiten zeggen mensen te willen bewegen te stoppen met roken. Medische experts zijn voorzichtig over de effecten van e-sigaretten. ‘We zijn nog steeds niet zeker over de gevolgen op de lange termijn. Mogelijk wordt de ene slechte gewoonte vervangen door een andere,’ aldus Fadi Baladi, directeur van een medisch centrum in Abu Dhabi. ‘Vapen is mogelijk minder schadelijk dan het roken van sigaretten, maar kan in de toekomst toch problematisch blijken te zijn.’

(The National, Dubai)

» Lees meer Wereldnieuws

Plaats een reactie