Geen 'Gladiatorenschool' voor Bannon

The Economist / 360  | 12 June 2019 - 20:0012 Jun - 20:00

Het plan van voormalig Donald Trump-strateeg Steve Bannon om een extreemrechtse academie in een Italiaans klooster te vestigen, door hem een ‘Gladiatorenschool voor culturele krijgers’ genoemd, is getorpedeerd door de Italiaanse autoriteiten.

Het ministerie van Cultuur zegt bewijs te hebben dat de benodigde garanties voor de exploitatie van het complex vervalst zijn. Die aantijging wordt bevestigd door de Deense Jyske Bank.
Voor het klooster ten oosten van Rome, dat eigendom is van de staat, zou Bannon jaarlijks €100.000 aan huur moeten betalen plus bijna €2 mln aan renovatiekosten.

In februari 2018 gunde het ministerie een 19-jarig huurcontract aan het Dignitatis Humanae Instituut, een katholieke non-profitorganisatie in Rome waarvan Bannon beheerder is. Twee officiële instanties hebben die huurovereenkomst onderzocht: de afdeling van de procureur-generaal en de regionale rechtbank in Lazio, de regio waarin het klooster zich bevindt. Op basis van hun bevindingen heeft de minister van Cultuur inmiddels besloten de concessie aan Bannon definitief in te trekken.

(The Economist, Londen)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie