Fraude in Puerto Rico

NotiCel / 360  | 24 July 2019 - 20:0024 Jul - 20:00

De FBI heeft in Puerto Rico en in Washington D.C. een aantal hooggeplaatste functionarissen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij een fraudeschandaal waarmee zo’n $15,5 mln zou zijn gemoeid. Onder de arrestanten bevinden zich onder meer Julia Keleher, de voormalig minister van Onderwijs van Puerto Rico, ex-directeur Gezondheidszorg Angela Avila en de directeur van de Puerto Ricaanse vestiging van consultancybedrijf BDO.

Volgens de aanklacht pleegde de onderwijsminister fraude, in samenwerking met de andere twee betrokkenen, door voorafgaand aan aanbestedingsprocedures onderhands informatie door te spelen aan mededingers, die daardoor de ene na de andere opdracht binnen wisten te slepen. In ruil daarvoor ontvingen Kelleher, Avila en BDO een vergoeding corresponderend met de omvang van de verworven contracten. De zaak kwam al eerder aan het rollen, waarna Keleher en Avila in respectievelijk april en juni van dit jaar hun ontslag indienden.

(NotiCel, Puerto Rico)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie

Foto door Mtmelendez – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2117669