Duitsland verbiedt neonazi’s

Kort wereldnieuws | TAZ  |  1 July 2020 - 09:00 1 Jul - 09:00

Na Combat 18 en de ‘’Rijksburgers’ van de ‘Verenigde Duitse Volkeren en Stammen’ heeft de Duitsland opnieuw een extreemrechtse groep verboden: Nordadler. Met zo’n dertig leden is Nordadler een kleine groep die eind 2016 ontstond.

De groep communiceert voornamelijk via chatgroepen op Telegram en via Facebook en Instagram en opereert ook onder namen als ‘Völkische Revolution’ en ‘Völkische Renaissance’. Het nationaalsocialisme, Hitler en de SS worden openlijk geëerd en het doel van Nordadler is onder meer ‘de redding van Duitsland’ met als belofte dat ‘de etnische renaissance niet van haar wereldbeeld zal afwijken noch compromissen zal sluiten’. Leider is de 24-jarige Wladislav S. die zich openlijk afficheert als nationaalsocialist, maar die in 2017 werd veroordeeld voor het assisteren van een IS-sympathisant en een afvallige neonazi tijdens het testen van explosieven. Hij werd destijds veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenisstraf wegens het plannen van bomaanslagen op politieagenten en soldaten.

» Lees het originele bericht

» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie