De kinderen van Steve Jobs mochten thuis niet op de iPad

The New York Times  | 19 September 2014 - 13:5519 Sep - 13:55

Menig kind is vergroeid met zijn iPad, maar Apple-topman Steve Jobs verbood zijn kinderen om zijn eigen uitvinding te gebruiken.

Digitale pionier Steve Jobs, oprichter van Apple en de motor achter het succes van de iPhone en de iPad, was als vader minder enthousiast over de technologie die hij bedacht en verkocht. Zijn kinderen mochten niet op de iPad. Dat meldt _The New York Times_.

Eind 2010 vertelde Jobs, die in oktober 2011 overleed, tegen journalist Nick Bilton dat hij en zijn vrouw Laurene Powell niet wilden dat hun kinderen te veel met computers bezig waren. “We limit how much technology our kids use at home”, zei Jobs volgens Bilton.

Bilton schrijft dat meer digitale pioniers hun kinderen het gebruik van computers, tablets en smartphones verbieden. Ook Chris Anderson, voormalig hoofdredacteur van het hippe technologieblad Wired en oprichter van het dronesbedrijf 3D Robotics, houdt streng toezicht op de tijd die zijn kinderen voor een scherm doorbrengen. Anderson wil niet dat zijn kinderen in aanraking komen met schadelijke content en cyberpesten. Ook wil hij voorkomen dat ze verslaafd raken aan games en sociale media.

De kinderen van Evan Williams (oprichter van Blogger, Twitter en Medium) en zijn vrouw Sara Williams hebben ook geen iPad. Ze hebben wel honderden boeken, ouderwetse boeken, van papier. Bij de familie Jobs werd volgens biograaf Walter Isaacson elke avond gezamenlijk gegeten en gediscussieerd over boeken en geschiedenis.

(Foto van Judit Klein)

Plaats een reactie

Steve Jobs Was a Low-Tech Parent (The New York Times)