Nederlanders slapen het best

Inc  | 15 August 2017 - 07:0015 Aug - 07:00

Amerikaanse slaapexperts deden een wereldwijd onderzoek naar kwaliteit en lengte van slaap. Niet onbelangrijk, want goede slaap bevordert de scherpte van je geheugen, bijvoorbeeld. Maar het lijkt er ook sterk op dat de kwaliteit van je slaap afhangt van de plek waar je woont.

Het advies van gezondheidsinstanties luidt: zeven tot negen uur slaap per nacht zijn nodig om goed te herstellen van onze dagelijkse inspanningen. De onderzoekers van Daily Dozers keken behalve naar het gemiddelde aantal uren die we slapend doorbrengen, ook nog naar andere aspecten zoals gezondheid, op basis van gemiddelde BMI (Body Mass Index, gewicht in verhouding tot lichaamslengte) en werkstress op basis van een gemiddeld aantal arbeidsuren.

De combinatie van deze factoren levert een cijfer op dat door de onderzoekers de ‘slaapgezondheidsscore’ wordt genoemd. Landen die het slechtste scoren zijn achtereenvolgens:

1 Koeweit
2 Mexico
3 Columbia
4 Saoedi-Arabië
5 Costa Rica
6 Zuid-Korea
7 Qatar
8 Chili
9 Verenigde Arabische Emiraten
10 Hongkong

Met een gemiddelde van 6,1 uur per nacht slapen Aziaten het slechtst terwijl Europeanen het beste scoren, met Nederland op nummer 1:

1 Nederland
2 Noorwegen
3 België
4 Denemarken
5 Zweden
6 Frankrijk
7 Zwitserland
8 Italië
9 Ierland
10 Oostenrijk

null

null


Foto: Reynermedia

Plaats een reactie

Inc