Duurzaamheidsbeleid in de ruimte

New Atlas | New York  | 15 May 2019 - 20:0015 May - 20:00

Om de ruimte, die de komende jaren steeds voller wordt, zo schoon mogelijk te houden, lanceert het World Economic Forum een controlesysteem getiteld Space Sustainability Rating (SSR), dat deze week werd gepresenteerd op de Satellite 2019 Conference in Washington D.C.

Dit systeem, dat wordt ontwikkeld in samenwerking met het MIT en het European Space Agency, is ontworpen om regeringen en particuliere bedrijven te belonen voor verantwoord gedrag in de ruimte. De wereldeconomie hangt af van satellieten waarmee onder andere vliegverkeer mogelijk is en de klimaatverandering kan worden bestudeerd. Willen we daar in de toekomst nog veilig gebruik van kunnen maken, dan moet de hoeveelheid rondslingerend afval om de aarde zo veel mogelijk worden beperkt.

(New Atlas, New York)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie