Sleutels namaken met geluid

Kort wereldnieuws Gizmodo  |  3 September 2020 - 09:00 3 Sep - 09:00

Door het geluid van een sleutel in een cilinderslot op te nemen met een smartphone kan voldoende informatie worden verkregen om een werkende kopie van een sleutel te maken.

Dat ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Singapore. De truc, die SpiKey is gedoopt, werkt op gebruikelijke cilindersloten die worden geopend met een sleutel met ribbelpatroon.

Door de sleutel in het slot te schuiven, duwen de ribbels metalen pennetjes naar verschillende posities, waardoor de cilinder in het slot kan draaien zodat het slot wordt geopend. De onderzoekers ontdekten dat de geluiden die de ribbels maken wanneer ze de verende pinnen in het slot raken, en de tijd tussen elke klik van de pinnen, tezamen simpel kunnen worden geanalyseerd om de vorm van de sleutel na te maken met een 3D-printer.

Een zespins slot heeft bijna 330.000 mogelijke sleutelvormen; de SpiKey-methode brengt dat terug tot slechts drie mogelijkheden.

Gizmodo | New York

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie