De onmogelijke hamburger

The Verge / 360  |  4 October 2019 - 20:00 4 Oct - 20:00

In de Verenigde Staten, waar op elke straathoek en in elk winkelcentrum wel een McDonalds, Burger King of Kentucky Fried Chicken is te vinden, begint de strijd om vleesvervangers aardig los te branden. Sinds een week is in 27 supermarkten in Zuid-Californië ‘The Impossible Burger’ te koop, een vleesvrije, plantaardige hamburger die voorheen alleen verkrijgbaar was in restaurants.

Producent Impossible Foods zegt dat het de hamburger later deze maand naar meer supermarkten zal brengen, waaronder een aantal aan de oostkust, en het streeft ernaar om halverwege volgend jaar elke regio van de VS te kunnen voorzien.

Met de lancering gaat Impossible Foods de concurrentie aan met Beyond Meat, dat behalve in restaurants zijn vleesvrije hamburger al in supermarkten verkocht. Impossible Foods heeft nog een behoorlijke inhaalslag te maken met de verkoop aan thuiskoks, want Beyond Meat is al verkrijgbaar in een fors aantal supermarktketens, waaronder Whole Foods, Safeway en Target.

(The Verge, Washington)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto door Dllu – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52907265