Amazon toch naar New York

Bloomberg / 360  | 17 December 2019 - 20:0017 Dec - 20:00

Amazon tekende vorige week toch een huurovereenkomst voor ruim 30.000 vierkante meter in New York.

Alexandria Ocasio-Cortez, democratisch afgevaardigde in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voor de wijk Queens in New York, en presidentskandidaat Bernie Sanders vierden afgelopen week een ‘Ik zei het toch’-overwinning. Een jaar geleden verzetten ze zich fel tegen de bijna $3 mrd aan belastingvoordelen en subsidies die Amazon probeerde te bedingen in ruil voor een enorme vestiging in Queens die aan 25.000 mensen werk zou verschaffen. Amazon trok zich terug maar tekende vorige week toch een huurovereenkomst voor ruim 30.000 vierkante meter in Hudson Yards. Daar is voldoende ruimte voor weliswaar veel minder werknemers, zo’n 1500, maar er staan geen belastingvoordelen of andere douceurtjes tegenover.

Eerder al huurde Facebook zo’n 140.000 vierkante meter in de stad, en het bedrijf is op zoek naar nog eens 65.000 vierkante meter. Ook Google wil de komende jaren uitbreiden met duizenden werknemers.

Uit de vestigingen blijkt dat de grote hoeveelheid getalenteerde werknemers in New York technologiebedrijven blijft aantrekken.

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto © Biodin – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=69321368