Taalstrijd verplaatst 
naar carpoolstrook

360 | Amsterdam  | 15 februari 2019 - 14:0715 feb - 14:07

Wereldnieuws | Er doet zich in België een eigenaardig akkefietje voor op de autoweg E411. De Waalse regering wil er een strook voor carpoolen reserveren en heeft daarvoor alleen nog groen licht nodig van de Vlamingen.

Op de autosnelweg E411 tussen Waver en Brussel wil de Waalse minister van Mobiliteit, Carlo Di Antonio, de vroegere pechstrook openstellen voor carpoolers. In april van dit jaar zou ze moeten opengaan. Maar nu komt het typisch Belgische probleem: de E411 ligt op het grondgebied van drie gewesten, te weten het Waalse, het Vlaamse en het Brusselse. Wallonië en Brussel hebben al hun fiat gegeven, Vlaanderen nog niet.

De Vlaamse minister van Mobiliteit, Ben Weyts (Nieuw-Vlaamse Alliantie), houdt de spanning er nog even in en wil nog niet zeggen of hij akkoord gaat of niet. In het verleden heeft de minister al aangegeven geen grote voorstander van carpoolstroken te zijn. Maar Di Antonio is vastbesloten: ‘Wij gaan ermee door, met of zonder Vlaanderen,’ zei hij in de krant La Dernière Heure.

(De Standaard, Brussel)

» Lees meer Wereldnieuws

Plaats een reactie