De dubbele last van slechte voeding

The Lancet / 360  | 29 December 2019 - 20:0029 Dec - 20:00

Landen met lage en middeninkomens stagneren in hun ontwikkeling door de dubbele last van obesitas en ondervoeding, die beiden worden veroorzaakt door een gebrek aan betaalbaar gezond voedsel. Dit blijkt uit onderzoeksgegevens die The Lancet afgelopen maandag publiceerde.

De ‘double burden of malnutrition’ treft meer dan een derde van de ongeveer 130 landen met lage- en middeninkomens. Beide vormen van ondervoeding zorgen voor gezondheidsproblemen en voortijdige sterfte en ze drukken zwaar op de gezondheidszorg en de arbeidsproductiviteit. Volgens het onderzoek, dat samen met de Wereldgezondheidsorganisatie is gedaan, is overgewicht niet langer een rijkelandenprobleem en is ondervoeding niet langer uitsluitend een probleem van arme landen.

(The Lancet, Londen))32690-X/fulltext

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto © Capt. John Severns – Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8799558